Newsletter - Fakultet pravnih nauka

PREZENTACIJA STUDIJSKE POSJETE EVROPSKIM INSTITUCIJAMA U STRAZBURU

DRAGI STUDENTI

Pozivamo Vas na prezentaciju studijske posjete evropskim institucijama u Strazburu koju organizuje Centar za pravnu edukaciju.

U četvrtak 15.02.2018 godine u 16.30 u Sali 6


Posjeta Strazburu je planirana u periodu od 24.03. – 28.03. 2018. 

Studenti će posjetiti SAVJET EVROPE kao regionalnu međunarodnu organizaciju evropskih zemalja u kojoj je 1950. godine donijeta Evropska konvencija za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda ⚖️
EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA koji je uspostavljen kao stalna institucija zaštite ljudskih prava i sloboda garantovanih konvencijom.   

UPIS NOVIH ČLANOVA U ASOCIJACIJU STUDENATA PRAVA


Obavještavamo sve zainteresovane studente Fakulteta pravnih nauka  da ELSA Banja Luka vrši UPIS NOVIH ČLANOVA 22. i 23.11., od 11h do 14h, u holu Pravnog fakulteta .

Dođite i postanite dio najveće svjetske, neprofitne i nepolitičke organizacije studenata prava i mladih pravnika! 


Prijava za učešće na OSCE vannastavnu radionicu „Međunarodno kazneno pravo i tranzicijska pravda“


Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini organizuje vannastavnu Radionicu o međunarodnom kaznenom pravu i tranzicijskoj pravdi. Radionica je osmišljena kao napredni program obuke, zasnovan na vještinama, za studente starijih godina pravnih fakulteta, kao i fakulteta kriminalistike i kriminologije na BiH univerzitetima.

ELSA Delegacija: Otvoren poziv za prijave!

Rok prijave 19.07.2017
Otvoren je novi poziv za ELSA delegaciju! Iskusite osjećaj donošenja odluka na međunarodnom nivou tokom sjednica Svjetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO), Ureda Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za ljudska prava (OHCHR), Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Ekonomske komisije Ujedinjenih nacija za Evropu ( UNECE), Konvencije Ujedinjenih nacija o borbi protiv dezertifikacije (UNCCD) i Odbora za ekonomska, socijalna i kulturna prava (CESCR).

Prilika za mlade pravnke - objavite svoj rad u Zborniku

Nomotehnički Centar Beograd: Prilika za mlade za objavu radova u Zborniku
Rok prijave 10.08.2017
U želji da pomognemo sve većem broju mladih ljudi, koji su suočeni sa surovom realnošću da ne mogu u naučnom časopisu ili nekoj od izdavačkih kuća, da publikuju svoje naučne i stručne radove bez, uglavnom, veće količine novca, Nomotehnički Centar, kreirao je projekat pod nazivom Nova naučna edukativna misao, sa pozivom „Innovation…that’s it!“, koji predstavlja Zbornik radova studenata osnovnih, master i doktorskih studija svih akreditovanih Univerziteta u Republici Srbiji i Evropi, kao i onih koji su istražvači bez obzira da li su zaposleni ili ne.

UČLANITE SE U EVROPSKO UDRUŽENJE STUDENATA PRAVA ELSA BANJA LUKA

Poštovani studenti,
Želimo Vam predstaviti Evropsko udruženje studenata prava ELSA Banja Luka  i pozvati da se učlanite u udruženje i učestvujete u međunarodnim ljetnim školama prava, praksama u EU i ostatku svijeta, moort court takmičenjima, upoznate buduće kolege i postanete dijelom velikog networka. Registracija članova se obavlja u oktobru, na početku akademske godine
ali ukoliko ste zainteresovani za neki od ljetnih programa ovog
udruženje možete se prijaviti i sad.

PREZENTACIJA PROGRAMA STRUČNE PRAKSE U KOMPANIJI BAROŠ LAW OFFICE

Obavještavaju se studenti Fakultet pravnih nauka da će u organizaciji Centra za vođenje karijere kompanija Baroš Law Office, Banja Luka, održati prezentaciju programa stručne prakse u petak 17.03.2017. godine u 12:00 u Sali 4..


Pored programa stručne prakse, predstavnici kompanije će  prezentovati šta to znači biti članom tima Baroš Law Office-a, te način odabira i selekcije kandidata prilikom zapošljavanja.
Studenti Fakultet pravnih nauka Panevropskog univerziteta „Apeiron“ imaju mogućnost na osnovu potpisanog Sporazuma o saradnji sa ovom kompanijom realizovati stručnu praksu u trajanju od mjesec dana.

Obavezno je prisustvo studenata Fakultet pravnih nauka.

Pages

Prijavi se na RSS - Newsletter - Fakultet pravnih nauka