Atlantbh dodjeljuje 20 stipendija studentima IT smjerova

Kompanija Atlantbh d.o.o raspisala je konkurs za dodjelu 20 stipendija za 2020. godinu redovnim studentima sa IT smjerova na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini, za školsku 2019/2020. godinu. Stipendije se dodjeljuju za sljedeće kategorije:

1. kategorija: uspješni studenti prvog ciklusa studija (I, II godina) - 10
2. kategorija: studenti iz socijalno ugroženih porodica(I, II godina) - 10

Vrijednost stipendije je 200,00 KM/mjesečno za kategoriju 1 i 350,00 KM za kategoriju 2, što u sumi za 10 mjeseci iznosi 2.000,00 KM odnosno 3.500,00 KM za školsku godinu po jednom studentu.
Atlantbh je jedna od prvih kompanija za razvoj softvera u BiH i već godinama postiže izvrsne rezultate kroz saradnju sa nekim od najvećih kompanija na svijetu.

Posebno ističu program ABH prakse, kroz koji je u posljednjih nekoliko godina obučeno preko 100 mladih ljudi, od kojih svi trenutno rade u struci, a njih oko 40 najboljih trenutno radi u kompaniji Atlantbh.

Podrška obrazovanju i zapošljavanju mladih ljudi je uvijek bio jedan od prioriteta za Atlantbh. Zbog toga i ove godine raspisuju konkurs za stipendiranje 20 redovnih studenata IT smjerova u visokoškolskim ustanovama u BiH (I i II godina, I ciklus studija) i to u dvije kategorije: uspješni studenti i studenti iz socijalno ugroženih porodica.
Detalje konkursa možete pronaći u prilogu

Napomena:
Molimo Vas da ne odgovarate na ovu poruku!
Ukoliko želite da nas kontaktirate, možete to učiniti putem sledeće e-mail adrese: cvk@apeiron-edu.eu