MOOC kurs – odnosi između EU i Rusije

Institut za političke nauke Johan Skytte ponovo otvara svoj MOOC – P2EC.TK.046 kurs, odnosi između EU i Rusije, samit istočnog partnerstva između Vilnusa i Rige (1 ECTS), proljećni semestar. Kurs traje od 27.02.2017. do 09.04.2017. godine i biće na engleskom jeziku. Glavni cilj kursa je da pruži interdisciplinarni pregled odnosa između EU i Rusije kroz prikazivanje dinamike razvoja ekonomije, bezbjednosti, političkih nauka i studija medija. Jedan od ciljeva jeste i da se prikaže uticaj politike oba aktera na post-sovjetskom prostoru.
MOOC je organizovan kroz pet video predavanja i obuhvata ključne događaje između EU i Rusije, kao samit istočnog partnerstva između Vilnusa i Rige; Olimpijske igre u Sočiju; aneksija Krima; kao i nametanje sankcija EU Rusiji. Kurs takođe razmatra i objašnjava teorijske koncepte poput „državnog identiteta“, „blage aneksije“ i osnovne principe ekonomskih sankcija. Pored toga, kurs obuhvata video intervjue sa spoljnim ekspertima, koji variraju od akademskih istraživača do poslanika Estonije poput Urmas Paet i Yama Toom.
Studenti koji uspješno završe petonedeljne kvizove i polože završni ispit dobiće sertifikat univerziteta Tartu.
Kurs je otvoren za one koje interesuju međunarodni odnosi i odnosi između EU i Rusije, pogotovo studente koji posjeduju bachelor i master u evropskim i ruskim studijama međunarodnih odnosa i političkih nauka.
MOOC je onlajn i besplatan je.
Prošle godine kurs je privukao više od 450 učesnika iz 69 zemalja širom svijeta.
Krajnji rok za prijavu je 03.03.2017. godine. Za kurs se možete registrovati onlajn.
Za više informacija pišite na mejl: anna.beitane@ut.ee


Napomena:
Molimo Vas da ne odgovarate na ovu poruku!
Ukoliko želite da nas kontaktirate, možete to učiniti putem sledeće e-mail adrese: cvk@apeiron-edu.eu