Otvoren konkurs za stipendije i program Erste Bank „Najbolji iz jugoistočne Evrope“

Erste banka i u studijskoj godini 2019/2020 podržava „Best of South-East“ („Najbolji iz jugoistočne Evrope“) program razvoja i daljeg obrazovanja koji talentovanim i vrijednim studentima nudi mogućnost jednogodišnjih stipendija u visini do 10.000 eura.


Program sprovodi Steiermärkische Sparkasse Bank u saradnji sa univerzitetima u Gracu i u Leobenu. 

Konkurs za stipendije je otvoren i na njega se mogu prijaviti studenti prava, ekonomije, tehničkih fakulteta, metalurgije i geologije, kao i muzike – koncertnog i operskog pjevanja. 
Program „Najbolji iz jugoistočne Evrope“ namijenjen je studentima državljanima Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije koji su na osnovnim i postdiplomskim studijama.
Cilj programa je da studentima pruži priliku da dobiju međunarodno radno iskustvo i omogući dalje usavršavanje, te im na taj način olakša da počnu svoj profesionalni put.
Za  program se mogu prijaviti studenti sa akreditovanih univerziteta koji:
završavaju trogodišnje studije,
počinju ili su na specijalističkim studijama,
imaju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkog jezika.

Prijave za studente prava i ekonomije (najviše 10 stipendista iz regiona) traju do 5. decembra 2018.
U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju u visini do 10.000 eura, koja pokriva troškove smještaja u studentskom domu u Gracu, mjesečni džeparac do 690 eura, školarinu Univerziteta u Gracu, registraciju pri Univerzitetu u Gracu, intenzivan kurs njemačkog u univerzitetskom jezičkom centru „Treffpunkt Sprachen“ kao i troškove raznih društvenih i kulturnih događaja tokom cijele godine.
Studenti koji osvoje stipendije biće u prilici da, tokom jednogodišnjeg boravka u Gracu, prođu obuku ili praksu u Steiermärkische Sparkasse Bank ili drugom štajerskom preduzeću. Odabrani predmeti na Univerzitetu u Gracu zaokružiće akademsku obuku i obrazovanje studenata.

Prijave za studente tehničkih fakulteta (najviše dvoje stipendista iz regiona) traju do 12. decembra 2018.
U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju do 10.000 eura koja obuhvata mjesečni džeparac od 750 eura, registraciju i školarinu na Tehničkom univerzitetu, različite društvene i kulturne aktivnosti.

Više detalja o uslovima i procesu prijave pronađite na: https://www.erstebank.me/sr_ME/footer-stanovnistvo/o-banci/program-best-...


Napomena:
Molimo Vas da ne odgovarate na ovu poruku!
Ukoliko želite da nas kontaktirate, možete to učiniti putem sledeće e-mail adrese: cvk@apeiron-edu.eu