Stipendije za Međunarodnu ljetnu školu Seggau za 2019. godinu

Rok prijave 18.03.2019
Univerzitet u Gracu u saradnji s Komisijom biskupske Konferencije Evropske zajednice (COMECE) i biskupijom Graz-Seckau organiziraju Međunarodnu ljetnu školu Seggau 2019, koja će se održati u Austriji, u periodu od 30. juna – 13. jula 2019. godine.
Međunarodna ljetna škola Seggau dizajnirana je za međunarodno orijentirane, visoko motivirane studente iz svih disciplina koji žele prošitriti svoje razumijevanje aktualnih evropskih i međunarodnih poslova, koncentrirajući se na regije Jugoistočne Evrope i Amerike, proučavanjem i razmatranjem globalnih kretanja i izazova u kontekstu kolektivnih pitanja, koja se reflektuju kroz aspekte individualnih, društvenih, političkih, kulturnih, regionalnih, ekonomskih i nacionalnih identiteta.
Ukupan iznos kotizacije za program ljetne škole Seggau 2019 po studentu je 1,500 € što pokriva troškove kurseva, obuke, smještaja i ishrane za 2 (dvije) sedmice.
Međutim, za studente koji dolaze iz: Albanije, Armenije, Azerbejdžana, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Češke, Estonije, Gruzije, Mađarske, Kazahstana, Kosova, Latvije, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Makedonije, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Turske i Ukrajine, a budu prihvaćeni na program ljetne škole Seggau 2019. imaju mogućnost dobijanja stipendije u vidu umanjenih troškova školarine.
Razlozi zašto se prijaviti na Međunarodnu ljetnu školu Seggau 2019:
? dvosedmični Ljetni Univerzitet;
? 6 ECTS bodova za učešće i seminarske radove;
? predavanja, panel diskusije i 7 paralelnih seminara iz modula;
? razgovori sa međunarodnim predavačima i gostima;
? u sklopu Seggau 2019 imate: školarinu, hranu, smještaj, vannastavne aktivnosti i izlete.
Prijave se mogu izvršiti do 18. marta 2019. godine.
Detaljnije možete pogledati ovdje.
Kategorija: