UPOZNAJ NJEMAČKU - PROGRAM KULTURNE RAZMJENEUkoliko ste ljubitelj Njemačke, njene kulture, jezika i maštate o tome da provedete neko vrijeme u ovoj prelijepoj zemlji ovo je program za vas.

Upoznat ćete njemačku kulturu i naučit ćete njemački jezik boraveći u Njemačkoj 10 ili 12 mjeseci uz besplatan smještaj i hranu u njemačkoj porodici, džeparac, i besplatan kurs njemačkog. Projekat realizira Cantar za afirmaciju i razvoj u suradnji sa partnerskim organizacijama iz Njemačke.

Cilj projekta je da ljudima sa naših prostora pružimo priliku da nauče njemački jezik i upoznaju njemačku kulturu. Uz pomoć ovog projekta možete da proširite radno i životno iskustvo, steknete nova poznanstva i usavršite njemački jezik.

U toku su rezervacije mjesta za proljeće, ljeto i jesen 2021. godine. Prijave su otvorene do popunjavanja dostupnih mjesta. Mogu da se prijave građani svih država regiona SRB, BiH, RH, SLO i CG.

Prijave su otvorene do popunjavanja mjesta, rezerviši mjesto danas, jer oni koji se prijave ranije imaju prednost pri izboru lokacije i mjeseca kada žele da idu u Njemačku na program.

Sve dodatne informacije o uslovima boravka i prijave dostupni su na linku
Kategorija: